Bezienswaardigheden

Thailand beschikt met Bangkok over een hoofdstad met erg veel cultuur, maar ook buiten Bangkok om is Thailand interessant. Het land kent veel stranden en is bovendien sterk boeddhistisch geori├źnteerd. Daarnaast is Thailand rijk aan prachtige natuur, maar ook toeristische gebieden zijn er genoeg.

Tempels

Vliegtickets ThailandDe boeddhistische achtergrond is voornamelijk te merken aan de vele tempels die het land rijk is. Dat het boeddhisme nog zo sterk leeft is af te leiden uit het feit dat er nog steeds nieuwe tempels gebouwd worden. Opvallend is de Wat Pho, de tempel van de liggende Boeddha. In Bangkok is het bezichtigen van de 46 meter lange en 15 meter hoge Boeddha een waar genot voor het oog en dus zeker aan te raden. Het beeld is compleet verguld met bladgoud.

Phuket

Phuket Thailand is een fantastische bestemming in ThailandDe Parel van het Zuiden is te vinden in het zuiden van Thailand. Het grootste eiland van Thailand heeft lange brede stranden en mooie watervallen als Bang Pae in het oosten van het eiland. Wonderschoon is de ondergaande zon in Laem Phrompthep. Maar bij mooie stranden in een land als Thailand hoort een bruisend nachtleven en ook dat is op Phuket te vinden. Patong Beach en Kata Beach bevatten veel populaire uitgaansgelegenheden, maar wie voor pikant en excentriek gaat kan het beste terecht bij Bangla Road.

San Kamphaeng

Vliegtickets ThailandWarmwaterbronnen zijn er meer dan genoeg te vinden in dit park van 40 hectare. Het water spuit soms recht omhoog en neemt daarmee vaak veel zwavel uit de grond mee omhoog. Hoewel de geur niet altijd gewaardeerd wordt, heeft zwavel een helende werking. Naast de bronnen wordt er ook onderzoek verricht naar deze manier van energie opwekken. Het bijbehorende onderzoekscentrum is te bezoeken, waar tevens ook eieren gekocht kunnen worden om zelf boven de geisers te koken.

Sukhothai

Dit historische park is in het noorden van Thailand te vinden en bevat vele ruïnes van de oude koningsstad. De vele oude gebouwen geven een mooie impressie van het oude Thailand.