Een heerlijk Thais avontuur

Heb je er weleens over nagedacht om een vakantie Thailand boeken? Thailand is een prachtig veelzijdig land, dat je zeker zal verrassen en voor altijd bij zal blijven. Je vind het vast zo mooi dat je volgende vakantie Thailand tickets al bijna geboekt zijn.

Veel verschillende manieren van reizen

Er zijn veel verschillende manieren van reizen binnen Thailand. Het is bijvoorbeeld handig om je manier van vervoer af te stemmen op de soort reis die je wilt ondernemen. Je kunt voor een heel luxe vakantie kiezen, ook maar Backpacken in Thailand is natuurlijk een stuk goedkoper en ook wel avontuurlijker. Het is maar net wat je wilt.

Bovendien: ga je over land of over water? Thailand is een lang land: wel 1600 kilometer lang. Ligt er dus maar net aan hoeveel tijd je om handen hebt. Want als je wat meer tijd hebt: de waterwegen zijn ook prachtig.

Zoveel te doen in Thailand

Ben je al enthousiast geworden? Een vakantie Thailand boeken is niet zo moeilijk als je goed weet wat voor vakantie je wilt ondernemen. Thailand is niet voor niets al jaren een zeer populaire vakantiebestemming. Veel mensen gaan ook zeker meer dan eens naar het prachtige land en dat is niet zo vreemd, omdat je elke keer weer nieuwe dingen kunt ontdekken in dit geweldige land.

Maar niet alleen op het land is er veel te doen. Ook onder water is er een prachtige wereld te ontdekken. Ga zeker eens de kleurrijke rif vissen bekijken, dat is natuurlijk ook heel leuk voor de kinderen. Ook een ritje op een bananenbootje of parasailing zijn dolle pret. De stranden van Thailand zijn prachtig en er is meer dan genoeg te doen. Neem een heerlijke olie massage of (misschien wel en) een koud drankje om even te verkoelen. Exploitanten op boten gebruiken megafoons om hun koopwaar aan de man te brengen.

Zeilen kan ook uitstekend, bijvoorbeeld in Ko Raya. De kamers in de resorts hier zijn bovendien niet duur en leuk voor dagjesmensen. In het hoogseizoen is hier superveel te doen en kan het soms wel wat druk zijn, maar dat mag de pret niet drukken.

Ook fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen, want dat is ook heerlijk in Thailand. Waarschijnlijk biedt het resort waar je verblijft ook allerlei activiteiten aan. Het is dan wel aan te raden om goed op de prijs te letten, omdat sommige resorts veel meer vragen voor activiteiten zoals bijvoorbeeld paardrijden en vissen dan dat deze activiteiten eigenlijk kosten. Het kan dan de moeite lonen om verder te kijken dan de gebaande paden van de resorts.

Zoveel keuze

Het is dus maar net aan jou wat voor reis je wilt ondernemen. De een pakt zijn backpack en ziet wel waar de weg hem brengt, terwijl de ander voor de luxe kiest, wat ook heel goed kan in Thailand. Maar vergeet sowieso Bangkok niet te bezoeken. Er is zoveel leuks te doen en de stad is zo uniek, dat het zonde zou zijn om je te laten afleiden door de smog en de drukte.

Een Thais avontuur kan in sommige gevallen uitdraaien op een drama. Dit is het geval wanneer je door onverwachte omstandigheden de reis af dient te breken. Om hier tegen verzekerd te zijn kun je een touring annulatieverzekering afsluiten via reisbijstandsverzekering.com. Zo ben je goed verzekerd tegen een eventuele annulering van je reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *