Vliegen naar Thailand

Vliegen naar Thailand kan op verschillende manieren. De keuze voor de vliegmaatschappij, vertrekperiode, bestemming in Thailand en hoe lang u van te voren boekt hebben allen een belangrijke invloed op de reisduur en de reiskosten.

Routes

Vliegen naar ThailandDe belangrijkste vliegmaatschappijen zijn KLM, China Airways en Thai Airways. Daarnaast zijn er nog vele andere maatschappijen die op Thailand vliegen, waarbij overstappen meer regel dan uitzondering is. Reist u bijvoorbeeld met Austrian Airlines, dan zult u via Wenen vliegen. KLM biedt over het algemeen wel directe vluchten aan van Amsterdam naar Bangkok, maar wilt u liever vanaf een andere luchthaven vertrekken of op een andere luchthaven aankomen, dan komt u in de regel niet onder overstappen uit. Overstappen heeft over het algemeen een langere reisduur tot gevolg, maar soms nemen door wet- en regelgeving ook de kosten toe. Daar staat tegenover dat u vaak wel de kans krijgt om delen van de overstapsteden te zien.

Service

Bij lange vluchten is een ruimere hoeveelheid beenruimte vaak wenselijk. Eten aan boord is een must wanneer u ruim 11 uur in een vliegtuig zit. Dergelijke service verschilt per vliegtuigmaatschappij, waarbij eten over het algemeen bij de prijs is inbegrepen. Drinken en/of extra beenruimte kost vaak wel extra geld. Wanneer dit voor u belangrijk is tijdens een dergelijke vlucht is het raadzaam om recensies te zoeken zodat u een beter beeld krijgt van de service de verschillende maatschappijen aanbieden.

Duurzaamheid

Daarnaast kan het zijn dat u belang hecht aan duurzaamheidslabels van verschillende maatschappijen. Door strengere regelgeving of hoge brandstofprijzen is het voor onzuinige maatschappijen vaak duurder om hun vluchten aan te bieden, dus de meeste maatschappijen letten wel op hun verbruik. Het kan echter voorkomen dat er verschillen zijn in de ecolabels van maatschappijen. Deze zijn overigens vaak gemakkelijk op internet te vinden en te vergelijken. Als u duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan is het verstandig om de luchtvaartmaatschappijen ook hierop te vergelijken. Reistas voor vliegreis naar Thailand nodig? Bekijk het aanbod op Marington.nl.